lørdag 7. februar 2009

Focaccia


850 g ciabatta mel
7 dl vann
1 pk gjær
1 ts sukker
soltørkede tomater i olje
fetaost
3 ss olivenolje
grovt havsalt (maldon)
rosmarin

Lag og hev deigen etter anvisning på pakken.
Spray en ovnsform* med formspray.
Trykk deigen ut i formen.
Etterheves etter anvisning på pakka.
Trykk fetaost og soltørkede tomater (skjært i små biter) ned i deigen.
Strø evt resten over.
Drisle olje jevnt jevnt over brødet.
Strø over rosmarin og havsalt. (Vær litt forsiktig med saltet!)
Stekes ved 175 grader i ca 45 min-

* Jeg bruker denne formen fra Ikea, str 40x32.
Da blir focacciaen ganske høy. Lages den i vanlig langpanne
blir den lavere, som på det lille bildet.

Skjæres i 6 (8) deler, pakkes enkeltvis i alufolie og fryses.

Foto: eget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar