søndag 8. februar 2009

Hot kyllingsuppe



4 porsjoner.

2 kyllingfileter
1 eple
1 løk
2ss smør
1 ss karri
2 bokser hermetiske tomater, hakkede
1 dl vann
3 dl matfløte
2 grønnsaksbuljongterninger
1 ts sukker
salt og pepper
1/2 dl finhakket persille.
---
Del kyllingen i biter.
Skrell og del eplet i mindre biter.
Finhakk løken.
Smelt smøret i en kjele.
Fres alt i smøret og tilsett karri, vann, buljongterninger,
tomat og fløte.
La alt få et oppkok og la det småkoke i 5-10 min.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Dryss hakket persille over rett før servering.
Serveres med godt brød, og en klatt kald ostekrem:

Kald ostekrem:
1 beger Snøfrisk, naturell eller dill
3 ss rømme
---
Bland Snøfrisk og rømme til en jevn krem.
Hell suppen i en suppeskål.
Bruk enten en sprøytepose eller en skje til å legge en klatt av ostekremen
oppi den varme suppa.
Dryss på friske, hakkede urter.

Foto: eget.

2 kommentarer: