lørdag 19. desember 2009

Julekake


Nybakt julekake med smør og edamerost - det er lykke det! ☺

950 g hvetemel
250 g sukker
1 ts kardemomme
200 g smør
6,5 dl melk
50 g gjær
250 g rosiner
1 pk sukat
egg til pensling
---
Bland alt det tørre. Lunk melken og smøret.
Hell melken gradvis i det tørre.
Blandes godt. Strø over litt mel.
Sett til heving under et klede på et lunt sted.
Hev deigen til dobbel størrelse.
Del deigen i 3 like store emner.
Trill til store boller.
Sett ovnen på 180 grader, og la julekakene heve
seg under et klede mens ovnen varmer seg.
Pensle med sammenvispet egg.
Stekes i ca 40 minutter, midt i ovnen.
Dersom julekakene ser mørke ut, legg over
et bakepapir resten av steketiden.

Foto: eget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar