fredag 1. januar 2010
Sjokoladefondant med bringebærcoulie
8 stk
---
200 g mørk kokesjokolade
200 g smør
80 g sukker
80 g mel
2 ts vaniljesukker
4 egg
---
Sjokolade og smør smeltes sammen i vannbad.
Bland sukker, mel, vaniljesukker og egg sammen
og pisk dette godt.
Deigen has i godt smurte store muffinsformer,
enten i metall eller papir.
Fyll formene nesten helt opp til kanten.
Stekes i ovn på 220 grader i 7-8 minutter rett før servering.
Prøv deg frem med steketiden, stek en alene først som "prøvekanin".
Jeg måtte ha de inne i 9,5 minutter.
La de stå og avkjøle seg et par minutter før du tar
de ut av formen.
Serveres varme med vaniljeis av beste sort,
samt noe fruktig, feks jordbærsaus eller:
Bringebærcoulie
100 g bringebær
0,5 dl vann
50 g sukker
---
Kok opp sukker og vann,
la det trekke i 2-3 minutter på svak varme.
Hell sukkerlaken og bærene sammen i en hurtigmikser
og kjør den i 15 sekunder.
Sil coulien slik at du får ut alle stenene.
Foto: eget
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar