tirsdag 17. april 2012

Blomkålris

1 blomkål
2 ss rapsolje
1/4 kinesisk hvitløk
1/2 dl pinjekjerner
1-2 ss revet parmesan
salt, hvit pepper
--
Rasp blomkålen på et rivjern.
Rist pinjekjernene i en stekepanne på middels varme.
Rist ofte på pannen så de ikke svir seg.
Varm oljen i en litt stor gryte.
Press hvitløken i hvitløkspresse og rør inn i oljen.
Legg blomkålrisen oppi gryta, og bland godt.
Når risen er varm, bland oppi pinjekjerner og parmesan.
Smak til med salt og hvit pepper.

Jeg varierer stadig hva jeg smaksetter risen med, dette er bare et forslag.
Prøv deg frem til hva du liker!
Det er et utmerket alternativ til ris.

Her servert med fylt rødspette, smørdampede grønnsaker og
en god fiskesaus.

Foto: eget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar