søndag 6. oktober 2019

Lammeskank

2 personer

2 lammeskanker
3 løk
1 sellerirot
1 pastinakk
6 gulrøtter
1 purre
1 hvitløkfedd
1 ss mel
2 ss tomatpure
2 laurbær blader
Revet skall + saft av 1 appelsin
Revet skall + saft av 1/2 sitron
3 dl fond (ferdig utblandet i vann)
2 dl rødvin
Salt og pepper

Krydre lammeskankene godt med salt og pepper.
Skjær løk, gulrøtter, sellerirot og purre i grove biter.
Du kan bruke hva du har i skapet av rotgrønnsaker. 
Finhakk hvitløkfeddet.
Brun skankene godt i smør i stekepanna og legg dem i en stor form med lokk.
Fres alle grønnsakene i stekepanna sammen med resten av ingrediensene.
Hell over fond og rødvin.
Gi et raskt oppkok, hell alt over skankene i formen, og legg lokket på.
(Må stekes i form med lokk).
Stekes i ovnen på 200 grader i 2 1/2 time.
Serveres med potetmos eller kokte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar