lørdag 7. februar 2009
Focaccia
850 g ciabatta mel
7 dl vann
1 pk gjær
1 ts sukker
soltørkede tomater i olje
fetaost
3 ss olivenolje
grovt havsalt (maldon)
rosmarin
Lag og hev deigen etter anvisning på pakken.
Spray en ovnsform* med formspray.
Trykk deigen ut i formen.
Etterheves etter anvisning på pakka.
Trykk fetaost og soltørkede tomater (skjært i små biter) ned i deigen.
Strø evt resten over.
Drisle olje jevnt jevnt over brødet.
Strø over rosmarin og havsalt. (Vær litt forsiktig med saltet!)
Stekes ved 175 grader i ca 45 min-
* Jeg bruker denne formen fra Ikea, str 40x32.
Da blir focacciaen ganske høy. Lages den i vanlig langpanne
blir den lavere, som på det lille bildet.
Skjæres i 6 (8) deler, pakkes enkeltvis i alufolie og fryses.
Foto: eget
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar