søndag 8. februar 2009

Sjokoladepinner



200 g smør
2,5 dl sukker
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
4 ss kakao
1 ss vaniljesukker
--
1 egg
dekorasjonssukker (evt perlesukker)
---
Sett smøret på benken så det blir mykt.
Rør smør og sukker hvitt, bland i de andre ingrediensene. Ikke ta for mye mel.
Rulles til ca 5 1/2 pølser og trykkes ut (flate, ca 3 mm tykke, 4-5 cm brede).
Pensles med egg og pyntes med dekorasjonssukker.
Stekes ved 180 grader i 8-10 min.
Når de er varme skjæres de på skrått ca 2 cm pr bit.
Avkjøles på rist.
Pass på så du ikke steker de for lenge.
De skal være helt myke når du tar de ut av ovnen, så blir de sprøere når de stivner.
Litt sånn seige i midten.
Min ovn er litt sterk så det holdt med 8 min, og jeg hadde ovnen bare på 175 grader.

Foto: eget.

15 kommentarer:

  1. Vi pleier å lage dette til jul, men kaller det for sjokoladetebrød. Vi pleier å ha melis som topping og pensler derfor ikke med egg.

    SvarSlett
  2. For meg er dette også en typisk julekake, nemlig sjokoladetebrød. I stedet for perlesukker eller melis, drysser vi kokosmasse over. Det er også veldig godt!

    SvarSlett
  3. Skal prøve disse nå, dem så bare så lekre ut. Gleder meg til å prøve ut!

    SvarSlett
  4. Å - kokos er sikkert godt på, det må jeg prøve! Takk for tips! :)

    SvarSlett
  5. Kjempegodt! Minner meg om de mor lagde🥰❤️

    SvarSlett
  6. De beste jeg har smakt. Lettere å lage enn hvis man har i sirup. Takk for oppskrift!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er så enig, det smaker himmelsk. Hvis du steker de slik at de blir crispy ute og myke inni er de helt vidunderlige! Tusen hjertelig takk❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      Slett
  7. Dise ær engkle å lave!!! Lager me mama nåå!

    SvarSlett
  8. Ok, må bare si at dette var digg! Klassiske julekaker akkurat slik de skal være. Takk.

    SvarSlett
  9. Denne ligger høyt på lista mi altså! Det er en "must have"!

    SvarSlett
  10. Lagde firedobbel porsjon.. mye ble spist før steking, og resten forsvant rimelig fort! Så prøver igjen ☺️🤫

    SvarSlett
  11. JsmudxmAwQ Emilie ikke trykk ikke skru på mikrofonen da hva gjør du når kom hit da nei nei ikke trykk

    SvarSlett
  12. Eg e ein matkritikar, og eg likte ditta serdeles godt. Behagelig smak, og han passar te alle anledningar. Enkel å lave for alle. Takk.

    SvarSlett
  13. Emmanuel Sivertsen21. desember 2024 kl. 15:12

    Jeg lager dette og det smakte godt

    SvarSlett