torsdag 10. mai 2012

Chili Texas Style

Lag gjerne flere porsjoner og frys ned. Den tar 3-4 timer å lage, men det er vel verdt det! Den gjør seg stort sett selv på komfyren. Dette holder til 3 porsjoner (el 2 sultne mannfolk..):

1 pk kjøttdeig
1 stor løk
1 kinesisk hvitløk
1 ss tomatpuré
2 bokser hakkede tomater
(Om du dobler oppskriften, er det mulig det holder med
3 bokser tomat, men det ser du)
2,5 dl vann
1 terning oksebuljong
1,5 ts chilipulver
1 ts malt spisskummen
0,5 ts kanel
1,5 ts provencekrydder
1 ts brunt sukker el sukrin
Smak til med salt og pepper
--
Brun kjøttdeigen, og legg den til side på en tallerken.
Hakk løken, og stek den gylden i litt smør sammen med presset hvitløk.
Ha kjøttdeigen tilbake i gryta og tilsett tomatpure. Bland godt.
Tilsett tomater og buljongvann, og kok opp. Skru plata på 1-2.
La stå og trekke uten lokk på svak varme i to timer. Rør jevnlig.
Tilsett chilipulver (varierende styrke på chili, så smak til!!),
spisskummen, kanel, provencekrydder og sukker/sukrin.
La gryta stå å trekke 1 time til.
Smak til med salt og pepper, om nødvendig.
Serveres med en god rømmeklatt.

Alternativt tilbehør: ris, blomkålris, ostechips, ostestenger, raspet ost, focaccia...
Smaker helt fantastisk, og er enda bedre dagen etter.
Egner seg godt for frysning.

Oppskrift basert på denne.
Foto: eget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar