torsdag 17. mai 2012

Mandelkjeks

Disse er nydelige! Perfekte til ost og kjeks.
De får fort bein å gå på, så jeg lager gjerne dobbel porsjon.


2 dl malte mandler
1 dl sesamfrø
2 ts fiberhusk
0,5 ts salt
1 ts sukrin
2 eggehviter
--
Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen alt det tørre, og rør godt.
Rør inn eggehvitene.
Spray litt olje på et bakepapir, og
smør deigen utover med en stiv slikkepott.
Tykkelse ca 1,5-2 mm.
(Hvis de er for tykke, blir de ikke så lett sprø)
Bruk et pizzahjul eller en kniv og lag ruter
på størrelse med små Kornmo-kjeks.
Du kan også bruke et lite glass og stanse ut små runde kjeks.
Det er også godt å smaksette kjeksene ved å
strø over krydder etter ønske, havsalt, frø...
Stekes 20-30 minutter i ovnen, avhengig av tykkelsen.
Følg med underveis på steketiden.
Knekk rutene fra hverandre, og avkjøl på rist.
Oppbevares i en tett boks.



Oppskrift herfra.
Foto: eget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar