torsdag 12. februar 2009

Tebriks


100 g gjær
2 ss luftigere bakst
1,7 kg hvetemel
4,5 dl melk
4,5 dl vann
4 egg
4 ss sukker
150 g smør

1 egg til pensling
valmuefrø
---
Lag vanlig gjærdeig.
Jeg blander gjerne inn litt grovt mel også,
sist brukte jeg ca 0,7 kg fullkorn speltmel, resten hvetemel.
Hev deigen til dobbel størrelse.
Del deigen i 3 emner.
Kjevle hvert emne ut til en avlang firkant, ca 1,5 cm tykk.
Fold deigen i tre på langs.
Hvert emne deles i 10 tebriks.
Sett på ovnen, og la heve under et klede på et lunt sted til ovnen er varm.
Pensle med egg, og strø over valmuefrø.
Stekes i 15 min ved 200 grader.

250 kcal pr 100 g/ 258 kcal pr stk
Foto: eget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar