350 g hvetemel
1 ts kardemomme
1/2 dl sukker
2 ss smør
2 dl melk
1/2 pk gjær
Fyll:
1,5 ss smør
1 ss sukker
1 ts kanel
evt 1/2 dl rosiner el 1 ss hakkede mandler
Egg til pensling og perlesukker til pynt.
---
Sikt sammen hvetemel og kardemomme i en bakebolle.
Tilsett sukker og rør inn.
Smuldre i smøret.
Lunk melken og rør ut gjæren.
Tilsett melken i deigen, og elt lett sammen.
La heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Kjevle deigen ut til et rektangel ca 20x30 cm - 1/2 cm tykk.
Bland sammen fyllet og smør det utover deigen.
Rull deigen sammen til en pølse, og fest endene pent sammen.
Klipp ca 1 cm tykke skiver nesten til bunns rundt hele kransen.
Legg skivene til hver sin side og trykk dem forsiktig ned.
Pensle med egg og strø på perlesukker.
La heve under et klede mens ovnen blir varm.
Stekes ved 200 grader i ca 20 min.
Foto: eget
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar