torsdag 18. juni 2009

Kanel i svingene



Kanelboller, kanelsnurrer.. Kjært barn har mange navn!
Dette er en grunnoppskrift på en søt hvetedeig som du kan
lage alt fra vanlige hveteboller og kanelboller til flettekrans og horn.
Ca 30 boller.

850 g hvetemel
100 g gjær
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 drøy dl sukker
5 dl melk
150 g smør

100 g smør
1 dl sukker
3 ts kanel

evt perlesukker
evt finhakkede mandler
---
Bland sammen det tørre.
Bruker du tørrgjær, blander du den med melet først.
Varm melken til ca 37 grader, og smelt smøret.
Bruker du vanlig gjær, rør den ut i melken.
Bland alt sammen, og elt forsiktig.
Strø litt mel over, og hev til dobbel størrelse
på et lunt sted.
Del deigen i to emner.
Kjevle hvert emne til et rektangel,
en knapp cm tykk - ca 20-30 cm.
Bland sammen smør, sukker og kanel.
Smør blandingen på 4/5 av leiven.
Rull sammen til en "rullekake".
Bruk en skarp kniv og skjær pølsen i skiver.
Legges på bakeplate.
Sett på stekovnen på 250 grader.
Dekk med et klede og hev til ovnen er varm.
Pensle med melk eller egg,
og strø evt over perlesukker eller mandler.
Stekes 6-7 minutter til de er gyldne.
Avkjøles på rist.
Spis! ☺

Foto: eget.

4 kommentarer:

  1. Heisann :-)
    Denne oppskriften prøvde jeg i dag med stor suksess. Kjempegode kanelsnurrer. :-))
    Takk for oppskriften. :)

    SvarSlett
  2. Så bra! :)
    Lenge siden jeg har vært aktiv her, håper å bli litt aktiv igjen snart.. Har mange oppskrifter jeg har lyst å prøve ut på lur! ;)

    SvarSlett
  3. Meget god oppskrift!! :) var godt med vaniljekrem i midten! Virderte også melis glasur og kokos på, enslags kanelskillings-skolebolle med vaniljekrem, men en god del gikk rett i fryseboksen, og de andre ble fort spist! Mmmm, snadder <3

    SvarSlett
  4. Veldig gode!! Ekstra tips jeg fikk fra kusine Oddveig på Bokn: Del deigen i to. Ikke bruk mel men olje på benken når deigen rulles ut. Jeg brukte kanel og sukker og grovt malte mandler i "svingene".

    SvarSlett