søndag 28. juni 2009

Potet- og purresuppe



4-5 middels store poteter
1 løk
1 purre
2 ss smør
1 l vann
2 hønsebuljongterninger
2-3 ss fløte el creme fraiche
salt, hvit pepper
sitrondråper
---
Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver.
Snitt og skyll purren og skjær dem i tynne skiver.
Fres grønnsakene i margarin til det blir blankt.
Tilsett vann og smuldre oppi buljongterningene.
Kok under lokk til potetene har kokt helt istykker,
ca 15-20 min.
Rør inn matfløten, og smakt til med
salt, pepper og sitronsaft.

Kjør suppen glatt med en stavmixer.


Hvis du vil ha en litt "finere" variant, kan du lage
Vichyssoise - fransk purre - og potetsuppe
1 porsjon purre- og potetsuppe
1 dl kremfløte
gressløk
---
Suppen kan serveres varm eller kald.
Den skal være glatt.
Lag suppen som ovenfor med foodprocessor,
eller mos den gjennom en sil. Sil suppen en gang til.
Skal suppen serveres kald, tilsett vispet kremfløte.
Skal suppen serveres varm, tilsett uvispet kremfløte.
Klipp over litt gressløk.

Serveres med foccaccia, hvitløksbrød eller varme ostesmørbrød.

Foto: eget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar