3 dl hele hvetekorn
2 dl solsikkefrø
2 dl kokosmasse
2 ts vaniljepulver
1 ts kardemomme
1 dl tørkede eplebiter
3 ss agavesirup
0,5 dl vann
10 tørkede aprikoser
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell de hele hvetekornene og halvparten av solsikkefrøene
i en blender, og kjør i noen sekunder.
Hell i en bolle, og bland med de andre tørre ingrediensene.
Skjær de tørkede epleskivene i små biter, og ha de oppi
bollen. Bland alt godt.
Varm vann, og bland agavesirupet i det varme vannet.
Hell vannet over kornblandingen, og bland godt.
Hell blandingen over i en liten langpanne.
Stekes i 25 minutter.
Rør om ca hvert 10. minutt.
Avkjøles.
Snitt opp aprikosene, og rør inn i müslien.
Oppbevares i en tett boks eller et pent glass med tett lokk.
Jeg spiser dette enten sammen med gresk yoghurt
eller sammen med cottage cheese og en skje
sukkerfritt syltetøy.
Jeg varierer gjerne med litt nøtter eller andre typer frø.
Dersom jeg følger oppskriften, gir den følgende næringsinnhold:
Per 100 gram:
448 kcal
29,84 g fett
10,41 g protein
31,23 g karbohydrat
(utregnet via diett.no)
Jeg spiser 2 ss av denne sammen med gresk yoghurt.
Det er for mye karber i denne til å spise store mengder,
men dette funker for meg. :)
Foto: eget
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar