onsdag 21. mars 2012

Focaccia - lavkarbostyle




2 dl sesamfrø
3 egg
75 g Philadelphia naturell
0,5 dl matfløte
1 ts bakepulver
1 ts sukrin
0,5 ts salt
1 ss fiberhusk
-
havsalt (Maldon)
rosmarin
1 pk fetaost i terninger
2 ss soltørket tomat - strimlet
parmesan

---
Sett ovnen på 175 grader.
Mal sesamfrøene (jeg bruker en billig kaffekvern som kun brukes til frø.
Blender eller stavmixer kan sikkert også brukes)
og ha i en bakebolle. Tilsett egg, kremost, fløte,
bakepulver, sukrin og salt.
Røres godt sammen til klumpfri røre.
Tilsett fiberhusk og rør videre.
Kle en ildfast form med bakepapir.
Hell røren i formen, og glatt ut med slikkepotten.
Strø over havsalt, rosmarin, fetaost og soltørket tomat,
og trykk dette forsiktig litt ned i røren.
Riv over litt parmesan, om du har dette. 
Jeg bruker oljen fra fetaost pakken, men om du bruker fetaost
uten olje, så drisle over litt god olivenolje på slutten.
Stekes i 30 minutter midt i ovnen.
Avkjøl litt, og skjær i passe biter.

Det kan bli en vag bismak fra sesamfrøene, men når du har
masse stasj på toppen, så merker du ikke det. Namnam! :)


Oppskriften er tilpasset litt fra en oppskrift jeg fant på lchf-bloggen -
min favorittblogg for gode lavkarbo oppskrifter! :)
Foto: eget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar