søndag 22. mars 2009

Hjemmebakte horn

50 g gjær
3,5 dl melk
50 g sukker
60 g smør
1/2 ts salt
500 g hvetemel
1/2 ts kardemomme
Pensling: egg eller melk
evt valmuefrø til strøssel
---
Smuldre gjæren i bakebollen, og rør den ut i litt melk.
Smelt smøret, ha i resten av melken, og lunk den.
Hell dette over gjæren (Obs -ikke for varmt!
Kjenn på håndleddet at det er passe temp, ca 37 grader)
Bland i salt, sukker og kardemomme.
Tilsett det meste av melet.
Arbeid deigen lett sammen.
Dryss over litt mel, dekk med et klede,
og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Ta deigen på bakebordet og elt den lett sammen.
Del deigen i to deler, og kjevle ut til runde leiver.
Del deigen i 8 spisser.
Rull dem fra den brede siden til horn,
- jeg bruker pizzahjulet til det -
og legg dem på smurt plate.
La hornene heve seg.
Pensle med egg og strø evt valmuefrø over.
Stekes ved 200 grader i ca 11 minutter.



Jeg laget også noen ostehorn:
La litt Mexican smelteost og et par
fetaost terninger på den bredeste delen av
"trekanten" og ruller hornet sammen.
Strø over Jarlsberg ost.
De ble veldig gode!

Foto: eget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar