søndag 22. mars 2009

Munker


2 kopper sukker
2 kopper kulturmelk
2 kopper hvetemel
4 ts bakepulver
3 egg
---
Bland alt det tørre.
Rør inn melka.
Tilsett ett egg om gangen.
Deigen skal være som tynn rømmegrøt.
Stekes i munkejern i mye smør.
Melange gir en god salt smak av munkene.
Ha smør oppi for hver munke.
Øs oppi med minste øsa, nesten opp til kanten.
Ha god varme på plata, men ikke helt på fullt.
Da svir det seg nemlig før det blir gjennomstekt.
Snues med hummergafler. Bruk bredenden på hummergaffelen,
stikk ned på sida og løft rundt. Hjelp til med andre gaffelen.
Snues når boblene "kommer opp".
Når de er stekt på begge sider,
stek dem "på tvers" rundt midtkanten.

Foto: eget

2 kommentarer:

  1. Oi, har du munkejern! Kult! Det er godt...

    SvarSlett
  2. Jepp - arvegods! Det blir så godt.. Men første stekerunden blir alltid rar, tar for mye røre i jernet (lærer aldri.. :) ) og for lav temperatur på komfyren.. MEn gode blir de!! :)

    SvarSlett