tirsdag 22. september 2009

Thaisuppe med kylling og kokosmelk


2 cm ingefær, finhakket
3 cm sitrongress (gjerne på glass)
1 kinesisk hvitløk, presset
4-5 sjalottløk
1 rødløk, hakket
3 vårløk, det hvite, hakket
3 bokser kokosmelk light (12 dl)
5 dl kyllingkraft (buljong)
2 kyllingfilet, i terninger
10 cherry-tomater, delt i fire
Skallet fra 2 lime, finraspet
Saften fra 2 lime
Evt. 2 ss nam pla - fiskesaus
1 ss karri
salt og pepper
evt et dryss koriander
---
Bland alle grønnsakene i en gryte.
Stekes i 3-4 min i litt olje.
Hell oppi resten av ingrediensene.
La koke ca 45 min.
Smak til med salt og pepper,
og evt litt mer limesaft.
En fløteskvett eller en klatt rømme kan tilsettes
for litt rundere smak.
Serveres med godt brød eller lavkarbo-focaccia.
Foto: eget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar