søndag 22. november 2009

Gulrotkake


Dette er den beste gulrotkaka jeg har smakt.. ♥
Oppskriften er til en stor langpanne.

200 g grovhakkede valnøttkjerner
5 gulrøtter (5-600 g)
4 dl solsikkeolje
6 dl sukker - gjerne halvparten brunt sukker
6 egg
450 g hvetemel (7 dl)
2 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts salt
1,5 ts kanel
1/2 ts ingefær
1 ts kardemomme
1/2 ts nellik
---
Grovhakk valnøttkjernene - det er godt med litt store biter.
Skrell gulrøttene og riv dem fint.
(både gulrøtter og valnøtter kan kjøre i hurtigmikser eller foodprocessor)
Visp sammen olje og sukker (obs - blir ikke vellykket med smeltet smør)
og rør deretter i ett egg om gangen.
Ha i valnøtter og de revne gulrøttene.
Bland hvetemel med både bakepulver, natron og krydder.
Rør dette inn i kakerøren.
Hell røren i smurt langpanne, og fordel til jevn høyde.
Stek kaken nederst i ovnen ved 180 grader i 35 minutter.
Avkjøl kaken, og smør på glasur.

Glasur:
100 g smør
300 g melis
200 g philadelphiaost
2-3 ss sitronsaft.
---
Rør smør og melis hvitt.
Bland inn ost og sitronsaft.
Enkelt å lage enten med stavmikser eller food processor.

Du kan også lage kaken i rund kakeform (ca 22 cm i diameter).
Da bruker du 2/3 av oppskriften, så skal den stekes midt i ovnen
ved 180 grader i 40 minutter.

Foto: eget

4 kommentarer:

  1. Fantastisk god kake! Jeg brukte rund form og 2/3 av oppskriften. Det ble perfekt!

    SvarSlett
  2. Ah! Så lurt! Så bra du likte den! :)

    SvarSlett