søndag 21. mars 2010

Lasagne spetzial



Dette er en litt annerledes lasagne, som er svært populær her i huset!

Lasagneplater (Jeg bruker Barilla, de trenger ikke så lang tid i ovnen)
1 pk revet Jarlsberg
1 boks rømme
2 dl melk
1 pk kjøttdeig
1 pk cherrytomater (evt 1 boks herm. tomater)
1 ts brunt sukker
krydder
(OBS - for lavkarbo variant; sil av væsken i tomatene,
dropp melka og erstatt sukker med sukrin)
--
Lag kjøttsaus, feks denne oppskriften.
Kjøttsausen varierer jeg stadig.
Enkleste variant er 1 pk texmex krydder og litt vann.
Bland rømme, melk og halvparten av osten i en bolle.
Smør en ildfast form.
Legg tre lag med osteblanding, lasagneplater og kjøttsaus.
Begynn og avslutt med osteblandingen.
Strø resten av osten over lasagnen.
Stekes i 20 min på 200 grader.
Serveres med en god salat, parmesan og feks hvitløksbrød eller foccaccia.

Lavkarbo variant:
For en lavkarbo lasagne variant, så bytter du ut lasagneplatene med squash. Skrell squashen og bruk en ostehøvel til å skjære den i skiver på langs. Legg squash-skivene på kjøkkenpapir og la de renne godt av seg - det er mye vann i squash. Strø gjerne litt salt over skivene også, det er med på å trekke vannet ut av squashen. Lasagnen blir mye saftigere når du bruker squashplater, så du bør sile av tomatsaften. Det er ikke nødvendig med melk. Bland rømmen med en neve revet ost for hvit saus.
Kjøttsausen lager du med små tilpasninger - litt sukrin i stedet for brunt sukker (1/2 ts?) og avhengig av hvor lite karbohydrater du skal ha, så kan du bytte ut melken med fløte.
Både jeg og mannen syns faktisk lavkarbovarianten smaker enda bedre enn den vanlige! :)

Serveres med en god salat, parmesan og lavkarbo foccaccia.

Foto: eget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar